Marvel filmek: Minden amit tudni akartál kedvenc szuperhőseidről - Vibes
Oldal kiválasztása

Nem egyszerű naprakésznek lenni az elmúlt években megjelent Marvel filmek terén. Éppen ezért szedtünk össze mindent amit a Marvel filmes univerzumáról tudni érdemes

 

Kevesen tudják, de képregényekből készült Marvel filmek már a 40-es évek óta jelen vannak, pontosabban az első Marvel filmsorozat még 1944-ben készült és 15 filmben dolgozta fel Amerika Kapitány történetét. Azonban amiről ebben az összefoglalóban szó lesz az a 2008-as Vasember film óta dübörgő Marvel filmes univerzuma. Ebben a cikkben időrendben végigvesszük a szuperhősök kalandjait feldolgozó filmeket.

A filmek készítése 2007-ben kezdődött meg az előbb említett Vasember első részével. A stúdió jelenleg 16 filmmel rendelkezik és jelenleg 10 van a forgatás/előkészítés valamely fázisában. Mindegyikük rendkívül jól teljesített bevételek tekintetében, összesen több, mint 12,5 millárd dollárt hoztak a stúdiónak, ezzel a Marvel Moziniverzum a filmtörténelem legnagyobb bevételt hozó filmes franchise. Érdemes még megemlíteni, hogy a filmeket megjelenés szerint fázisokra bontják, egy fázis 6-7 filmet foglal magában és egy több egy-egy olyan filmmel zárul, melyben több hős is megjelenik a vásznon ugyanabban a filmben, mint például a Bosszúállók első, vagy második része. De lássuk is a listát.

 

2008-as Marvel filmek

 

Vasember (2008)

A film amivel mindez elkezdődött. A főszereplő Tony Stark (Robert Downey Jr.) milliárdos géniusz, megörökli édesapja fegyverbizniszét éppen ebből kifolyólag Afganisztánban jár, ahol egy kísérleti rakétát mutat be. A dolog ott fordul a feje tetejére, hogy a Starkot szállító konvojt megtámadják, őt pedig elrabolják. A szabadságáért cserébe azt kérik, hogy építse meg a rakétát amit a fegyvereseknek promózott, azonban ehelyett Tony egy páncélt épít saját magának. A filmben végigkísérhetjük a folyamatot melyben egy milliárdos playboy élete 180 fokos fordulatot vesz.

 

 

A hihetetlen Hulk (2008)

Dr. Bruce Banner (Edward Norton) kutató a virginiai Culver Egyetemen, itt keresi meg Ross generális (aki mellesleg a barátnője apja) egy különleges kísérlet lehetőségével, melynek lényege, hogy immunissá tegyék az embereket a gamma-sugárzással szemben. Természetesen, mint minden hasonló filmben a kísérlet itt is balul sül el, így kitéve Dr. Banner-t egy nagy adag sugárzásnak. Ennek az a következménye, hogy amint a doktor szívverése 200 felé megy, átalakul egy hatalmas, irányíthatatlan dühöngő zöld szörnyeteggé. Fontos megemlíteni, hogy a későbbi Marvel filmek során nem Edward Norton, hanem Mark Ruffalo játssza a professzort. (Ebből csak angol nyelvű előzetest találtunk)

 

 

2010 és 2012 közötti Marvel filmek

 

Vasember 2 (2010)

A Vasember első részének kirobbanó sikerét meglovagolva a stúdió kapott az alkalmon, és elkészítette a hasonlóan nagy sikert arató második részt is. Az események néhány hónappal az első rész után folytatódnak. Tony Stark (Robert Downey Jr.) felfedte kilétét, így már az egész világ tudja, hogy ő Vasember. Pálfordulásának köszönhetően a páncélt békés célok érdekében használja, azonban az amerikai kormány folyamatos nyomást gyakorol rá, mivel szeretnék megszerezni a terveit. Miközben folyamatosan hőstetteket hajt végre, a világ másik végén Oroszországban egy kutató a páncélhoz mérhető erejű fegyvert készít, mellyel megpróbálja megölni Tonyt.

 

 

Thor (2011)

Thor (Chris Hemsworth), Odin fia, Asgard trónörököse akit a skandináv mitológia ismerőinek nem kell bemutatni. Épp készül apja nyomdokaiba lépni Asgard örököseként, azonban az idillt megzavarja a fagyóriások támadása, melyet megtorlás követ az asgardiak részéről. Thor elindul Jotunheimbe az óriások birodalmába, testvérével Lokival és négy harcostársával együtt, azonban a harcba Odinnak kell beleavatkozni, így megtörve az évszázados békét. Odin haragjában a Földre száműzi Thort a halandó emberek közé, megfosztva minden isteni erejétől.

 

 

Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2011)

1942-t írunk, Steve Rogerst (Chris Evans) sokadik próbálkozása után sem veszik fel az amerikai hadseregbe, sajnos hazafiasságához nem társul a megfelelő fizikai felkészültség. Egy a kor vívmányait bemutató kiállítás alkalmával épp barátjával Bucky Barnes-sal (Sebastian Stan) beszélget, amelyet Dr. Abraham Erskine meghall, aki mellesleg egy titkos katonai kísérletet folytat, megígéri Rogersnek, hogy ha elvállalja a kísérleti alany szerepét, akkor bejuttatja a hadseregbe. A kísérlet során Rogersbe egy speciális anyagot fecskendeznek melynek következményeként ember feletti erővel ruházódik fel.

 

 

A bosszúállók (2012)

Az első öt filmet magába foglaló első fázis végső eleme. Nick Fury (Samuel L. Jackson) a S.H.I.E.L.D. igazgatója az eddigi legnagyobb veszéllyel néz szembe, ugyanis Thor testvére Loki összefogott egy chitauri nevű idegen fajjal és természetesen nem más a céljuk, mint hogy átvegyék az uralmat a Föld felett. Ennek elkerülése érdekében Fury összehívja a Föld szuperhőseit, hogy felvegyék a harcot Lokival, névszerint a Feketeözvegyet, Hulkot, Sólyomszemet, Amerika Kapitányt, Vasembert és Thort.

 

 

2013-as Marvel filmek

 

Vasember 3 (2013)

Itt kezdett el magasabb fordulatba kapcsolni a Marvel Stúdió, 2013-tól már évente két filmet kezdtek szállítani. Nos, a film az előzményekből már ismerős Tony Stark történetét folytatja, hat hónappal a Bosszúállók után járunk. Tonyt a New York-i csata óta pánikrohamok gyötrik. Eközben egy új Mandarin nevű terrorista bukkan fel a színen, aki súlyosan megsebesíti Tony biztonsági főnökés és barátját Happy Hogant. Innentől Stark személyes ügyként kezeli a terrorista likvidálását, főleg miután az porig rombolta Tony házát.

 

 

Thor 2: Sötét világ (2013)

Különleges jelenség közeleg, melyre már évezredek óta nem került sor. A kilenc létező világ együttállásba kerül, köztük a Föld és Asgard is. Ennek következményeként kapuk nyílnak, melyeken keresztül egyik világból a másikba léphetünk. Ezt kihasználva Malekith a sötét elf seregével megpróbálja elpusztítani világunkat. Természetesen Thor nem tétlenkedik és megpróbálja ezt megakadályozni, azonban szüksége lesz testvére Loki segítségére is, aki épp egy földi börtönben tengeti napjait. Fontos tudni, hogy ebben a filmben jelennek meg először az úgynevezett “Végtelen kövek” melyeknek a későbbiekben nagy jelentőségük lesz.

 

 

2014-es Marvel filmek

Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

A már a S.H.I.E.L.D.-nek dolgozó Amerika Kapitányt, Nick Fury közös küldetésre küldi Feketeözveggyel, melynek célja hogy túszokat szabadítsanak ki azonban akció közben Steve felfedezi, hogy küldetésüknek más célja is volt, Natasha ugyanis küldetés közben adatokat lop Fury számára. A film már az elején egy hatalmas konspirációba torkollik melyben a S.H.I.E.L.D. ügynökség léte forog kockán.

 

 

A Galaxis Őrzői (2014)

Valami egészen újat nyújtott a Marvel Studios ezzel a filmmel, ugyanis a Galaxis Őrzői az egyik legelrugaszkodottabb képregénysorozat a Marvel univerzumban, de a közönség ennek ellenére imádta. A történet az űr egy távoli szegletében játszódik, ahol Peter Quill nevű főhősünk ellop egy ereklyét melyet nagyon sokan meg szeretnének szerezni. Mikor megpróbálja eladni elkapják és egy szigorúan őrzött börtönbe zárják, ahol sikerül egy nem mindennapi csapatot összeszednie, együtt próbálnak meg kitörni a börtönbolygóról, majd a világ megmentésébe fognak.

 

 

2015-ös Marvel filmek

Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Egy misszió során a Bosszúállok visszaszerzik Loki jogarát, amely segítségével a távoli Szokóviában emberkísérleteket végeztek. Ezen kísérletek eredménye Wanda (Elizabeth Olsen) és Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson). Wanda képes az emberek tudatát és energiát manipulálni, Pietro pedig szupergyorsasággal rendelkezik. A misszió végeztével Tony Stark és Bruce Banner megépítik az Ultron nevű mesterséges intelligenciát, mely életre keltése balul sül el és teremtői ellen fordul.

 

 

A Hangya (2015)

A második fázis utolsó filmje egy újabb eredettörténet. Bemutatkozik Scott Lang (Paul Rudd) a börtönviselt tolvaj. Mivel képtelen munkába állni elvállal egy rablást, ahol a széfben nem pénzt hanem egy régi motorosszerkót talál, legalábbis ő ezt hiszi addig míg fel nem próbálja, ekkor jön ugyanis rá hogy a ruha segítségével képes hangya méretűre zsugorítani magát, vagy akár megnövelni méretét. A ruha egyébként a S.H.I.E.L.D. volt tudósa, Hank Pym tulajdonát képezi, aki meglátja a lehetőséget Scottban.

 

 

2016-os Marvel filmek

 

Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)

A harmadik fázis első filmje új nézőpontból mutatja a Bosszúállók karaktereit. A Szokóviában történtek, valamint a rendkívüli áldozatokkal járó küldetések után az ENSZ úgy dönt, hogy felállít egy csoportot melynek feladata, hogy ellenőrize és kontrollálja a Bosszúállók csapatát. Ez az ötlet nem mindenkinek tetszik és időközben a személyes sérelmek és nézeteltérések is kiélesednek így két csoportra szakad a szuperhősök csapata. Az egyik csapatot mely az ENSZ döntése mellett álló Vasember vezeti, az ellenállókat pedig Amerika Kapitány.

 

 

Doctor Strange (2016)

Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) a rendkívül híres és legalább annyira arrogáns idegsebész, autóbalesetet szenved melynek következményeként kezei súlyosan megsérülnek, így karrierje dugába dől. Az összes lehetséges gyógymódot kipróbálja, de semmivel sem tudja helyreállítani kezei egészségét, egészen addig míg nem hall egy hihetetlen történetet egy mozgássérültről aki egyik napról a másikra újra képes lett járni. Ő küldi Stephent a nepáli Kamar-taj városába ahol a történet szerint olyan mágusok élnek, akik természetfeletti dolgokra képesek.

 

 

2017-es Marvel filmek

A Galaxis Őrzői 2 (2017)

Az Őrzők kis csapata Űrlord vezetésével épp egy idegen faj számára végez el egy melót, ami természetesen balul sül el. A helyzetből Űrlord apja, Ego rángatja ki őket, akit Peter eddig nem is ismert. Ego meghívja a csapatot a saját bolygójára, miközben a fél galaxis az elbaltázott megbízás miatt vadászik rájuk. Egészen idilli a bolygón töltött idő, míg nem Gamorrának valami furcsa nem lesz.

 

 

Pókember: Hazatérés (2017)

Hosszas huzavona után végül a Marvelnek sikerült megszereznie a Pókember filmes jogait, így el is készült egy a már megszokottaktól merőben eltérő Peter Parker film. A történet a középiskolás Peter (Tom Holland) a már közismert pókcsípésnek köszönhetően különleges képességekkel rendelkezik, ezt használja ki Tony Stark a korábbi Polgárháborúban. A csata után Tony közli Peterrel, hogy még nem elég érett ahhoz, hogy Bosszúálló legyen, így Peter minden lehetőséget megragad, hogy bizonyítsa mégis közéjük illik.

 

 

A Marvel filmek jövője

Jelenleg a Pókember a legfrissebb film a sorozatban, azonban több film utómunkálatai és forgatásai is folyamatban vannak, illetve több filmről is tudjuk, hogy a közeljövőben érkezik. Idén novemberben nézhetjük a Thor harmadik részét, mely a Sötét Világ névre hallgat, ezt követi februárban a Fekete Párduc eredetfilm, májusban érkezik a Bosszúállók harmadik epizódja, a Végtelen Háború, júliusban a mozikba kerül a Hangya második része. Ezt követően egy hosszú szünetre mennek a filmek és csak 2019 márciusában kapunk újabb epizódokat, rögtön egy eredetfilm fog következni, melyben először lép vászonra Marvel Kapitány, majd két hónappal később májusban érkezik a Bosszúállók csúcspontja, a még meg nem nevezett negyedik résszel. Amit még biztosan tudunk, az az hogy 2019 júliusában kerül mozikba a Pókember második része, valamint Kevin Feige a filmek producere elejtette, hogy tervben van a Galaxis őrzőinek harmadik része is. Nézzük is ezeket részletesebben.

Marvel filmek univerzuma

 

Thor: Ragnarok (2017)

Az Ultron Kora után járunk két évvel, Thor a Sakaar bolygón raboskodik, pörölye a Mjolnir nélkül. A bolygó szabályai szerint gladiátorjátékokon kell küzdenie és ha legyőz mindenkit szabadon engedik. Az egyetlen probléma az, hogy harc közben szembekerül korábbi “munkatársával”, Hulkkal. Azonban sietnie kell, mert Hela az alvilág istennője épp a Ragnarököt tervezi, mely az asgardi civilizáció végét jelenti.

 

 

Fekete Párduc (2019)

A Polgárháborúból már ismert wakandai király T’Challa (Chedwick Boseman) visszatér szülőhazájába, hogy apja halála után átvegye a hatalmat. Arra azonban nem volt felkészülve, hogy más is magának akarja a hatalmat, így fel kell készülnie a uralomért folyó harcra.

 

 

Bosszúállók: Végtelen Háború (2019)

Az eddigi egyik legnagyobb költségvetésű Marvel film fog 2019 májusában érkezni. A Bosszúállóknak szövetkezniük kell a Galaxis Őrzőivel, mert olyan ellenséggel kerülnek szembe, amellyel egyedül képtelenek felvenni a harcot. Thanos (Josh Brolin) célja, hogy megszerezze a Végtelen Köveket, melyek erejét kombinálva képes átírni a valóságot.

 

Thanos Végtelen Háború

 

A Hangya és a Darázs (2019)

Népmesének is beillene a film címe, azonban nem erről van szó. A Hangya második részében, Scott Langhez csatlakozik, Hank Pym lánya is Hope van Dyne (Evangeline Lilly) aki egy speciális repülő páncélzatot kapott az apjától. Ellenfelük állítólag a Szellem nevű szupergonosz lesz aki mérnökként egy tragédia során egyesíti tudatát egy általa készített szuperszámítógéppel, valamint rendelkezik egy a Vasemberéhez hasonló páncélzattal is.

 

A Hangya és Darázs

 

Ééééés a filmek amikről a megjelenés dátumán kívül nem sokat tudunk:

 

Bosszúállók 4.

Kevin Feige (A Marvel filmek producere) azt nyilatkozta, hogy csak a Bosszúállók harmadik része után hozzák nyilvánosságra a film címét, mivel az spoiler lenne a harmadik epizódra nézve. Annyit tudunk, hogy továbbra is Thanos és a Végtelen Kövek lesznek a középpontban és gyakorlatilag egy nagy mozifilmet fognak alkotni a harmadik résszel együtt.

Pókember 2.

2016-ban jelentették be a film érkezését, 2018 májusában kezdik forgatni és 2019 júliusában nézhetjük majd meg a mozikban. Időrendben a harmadik Bosszúállók film után fog játszódni.

A Galaxis Őrzői 3.

Tavaly áprilisban nyilatkozta Feige, hogy tervben van a film és legkésőbb 2019-ben szeretnék, ha megjelenne. James Gunn ezt idén megerősítette és biztosította a rajongókat, hogy a film mindenképp vászonra kerül.

További tervek

A Marvel hivatalos közleményei szerint 2020-ban három filmet is kiadnak, egyet májusban, egyet augusztusban, egyet pedig novemberben. Egyelőre csak találgatások születtek arról hogy mi is lehet ez a három film, hivatalos közlemények pedig nem várhatóak a közeljövőben

Ha hiányolsz az eddigi listából olyan filmeket, mint a Deadpool, vagy az X-men filmek, akkor sajnos ki kell hogy ábrándítsunk. Ezek nem képezik az MCU azaz a Marvel filmes univerzumának a részét, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy a Marvel nem rendelkezik a filmek jogaival, de mi természetesen nem hagyjuk ki ezeket a Marvel filmeket sem, szóval következzenek a kimaradt Marvel filmek.

 

Marvel univerzum

 

Deadpool filmek

 

Igen, nem elírás, filmek. Az első rész kitőrő sikerére alapozva már folyamatban van a második epizód készítése, 2018-ban kerül majd a mozikba

 

Deadpool (2016)

Nagy kockázatot vállalt a 20th Century Fox ezzel a filmmel és attal, hogy R-besorolással készítették, ami azt jelenti hogy 17 éven aluliak csak szülő felügyelettel nézhetik meg, tekintve hogy a film igen grafikus megoldásokat alkalmaz. Mindezek ellenére kasszasiker lett, mitöbb, a valaha volt legtöbb bevételt hozó R-besorolású film lett, részben köszönhető ez annak a virális marketingkampánynak amit köré építettek.

A filmben megismerhetjük Wade Wilsont (Ryan Reynolds), aki korábban a különleges erők tagjaként szolgált, azonban leszerelték azóta pedig zsoldosként tengeti napjait. Időközben megismerkedik Vanessával (Morena Baccarin), rövid időn belül meg is kéri a kezét azonban az idillt megszakítja a tény hogy Wadenek gyógyíthatalan rákja van. Wade elhagyja Vanessát, mert nem szeretné ha jegyese látná őt leépülni és meghalni. A történet akkor fordul a feje tetejére mikor egy rejtélyes férfi kísérleti gyógymódot ajánl Wadenek, amit ő el is fogad, azonban csak később derül ki az, hogy a gyógymód a Wadeben rejlő mutáns gének aktiválásával jár.

 

 

Deadpool 2 (2018)

Egyelőre nem tudunk túl sokat a film sztorijáról, bár hamarosan érkeznie kell egy trailernek, mert már javában megy a forgatás. Azt tudjuk, hogy az MCU-ban Thanos-t játszó Josh Brolin fogja az időutazó zsoldost Kábelt játszani, valamint a Marvel képregényekből szintén ismerős Domino (Zazie Beetz) is helyet kap a filmben, ő is zsoldos és mutáns, különleges telekinetikus képessége hogy képes az események valószínűségét megnövelni, mint például, hogy valakire ráesik egy nehéz tárgy, beragad ellenfele fegyvere, vagy pont megfelelő szögben kap gellert a kilőtt lövedék. A film június elsején érkezik a mozikba.

 

Marvel filmek Deadpool

 

Szellemlovas filmek

 

A Szellemlovas (2007)

A Columbia Pictures gondozásában jelent meg a nagysikerű képregény adaptációja még 2007-ben. A történet szerint Mephistopheles, azaz maga az Ördög megbízza kvázi jobbkezét a Szellemlovast, hogy gyűjtse be a listát amin a romlott emberek ezreinek neve található. Látva a helyzet súlyát a Szellemlovas megtagadja a kérést, így Mephistopheles később új csatlós után néz akit meg is talál a motoroskaszkadőr Johhny Blaze személyében. Alkut ajánl neki miszerint kigyógyítja Johnny apját a rákból, ha eladja neki a lelkét, erre Johnny azonnal igent mond azonban másnap miután apja meggyógyul meghal egy kaszkadőrmutatvány közben. Természetesen a szerződés érvényes, így lesz később Johnny az új Szellemlovas.

 

 

 A Szellemlovas 2: A bosszú ereje (2011)

2011-ben a Szellemlovas visszatért egy újabb körre. Johhny Blaze immár nyolcadik éve él Szellemlovasként, nappal egyszerű halandó éjszaka azonban motorján, shotgunjával és láncaival a kezében a gonoszra vadászik. Egy nap egy Moreau nevű pap keresi fel aki azt állítja képes megszabadítani az Ördöggel kötött egyezség alól cserébe egy Danny nevű fiút kell megvédenie akit rengetegen szeretnének megkaparintani, mivel hihetetlen erővel van felruházva.

 

 

X-Men filmek

 

X-Men – A kívülállók (2000)

A génjeiknek köszönhetően különleges képességekkel felruházott mutánsok köztünk élnek. A legtöbben próbálnak elvegyülni, azonban nem maradhatnak láthatatlanok, az emberek már tudnak létezésükről. Egy amerikai szenátor kötelezni akarja a mutánsokat személyazonosságuk nyílvánosságra hozására, azonban ezzel nem mindenki ért egyet. A mutánsok kettészakadt közöséggének így már nem csak egymással, hanem az emberekkel is meg kell küzdenie.

 

 

X-Men 2. (2003)

Egyre inkább nő az ellentét a mutánsok és az emberek között, ennek csúcspontjaként egy mutáns, Nightcrawler megpróbálja megölni az amerikai elnököt. Egyre inkább politikai útra terelődik a mutánsok iránt érzett ellentét. Ekkor lép színre William Stryker, egykori katonai vezető aki korábban mutánsokon kísérletezett. Elindítja az Anti-Mutáns programot, mely az X-Menek végét jelentheti.

 

 

X-Men – Az ellenállás vége (2006)

Az amerikai kormány kifejlesztett egy szert amit ők csak gyógymódnak hívnak, ez a szer képes a mutáns gének elpusztítására, így mutánsokba juttatva elveszi azok képességeit. Sokan alávetik magukat a kezelésnek, pedig valójában a mutáns faj megszűntetése a kormány igazi célja. Többen is rájönnek erre és nem mindenki a békés utat választja a gyógymód megékezésére.

 

 

X-Men kezdetek: Farkas (2009)

James Logan (Hugh Jackman) és féltestvére Victor (Liev Schreiber) különleges képességekkel rendelkező mutánsok. Regeneratív képességüknek köszönhetően lassabban öregszenek, így a következő évtizedeket együtt harcolják végig a különböző háborúkban. Később egy magasrangú katonai tiszt felajánlja, hogy megsokszorosítja erejüket, mindketten részt vesznek az programban, azonban mikor Logannek elege lesz a vérontásból Stryker tábornok ellen fordul.

 

 

X-Men – Az elsők (2011)

A hatvanas években két fiatal mutáns összebarátkozik, egyikük képes irányítani és olvasni mások gondolatait, másikuk képes a fémek felett uralkodni. Rájönnek, hogy nincsenek egyedül különleges képességeikkel, egyre újabb és újabb mutánsokat fedeznek fel. Ők ketten állnak a különleges képességekkel rendelkezőek élére, azonban eltérő nézeteik egymás ellen fordítja őket.

 

 

Farkas (2013)

Logan régi ismerőse kérésére Japánba utazik. Ichiro látja vendégül, kinek életét Logan korábban megmentette. Ichiro tudja, hogy a Farkas inkább átokként éli meg képességét, mintsem áldásként és felajánlja neki hogy megszabadítja tőle. Logan ezt azonban nem fogadja el, Ichiro pedig néhány napon belül meghal. A bonyodalmak ott kezdődnek mikor a jakuzák célba veszik Logant és Ichiro lányát.

 

 

X-Men – Az eljövendő múlt napjai (2014)

A közeljövőben a mutánsokat robotok vadásszák, a túlélők egy eldugott templomban keresnek menedéket. Egyetlen esélyük, hogy visszaküldjék Logant a múltba aki megakadályozza a robotok kifejlesztését. A túlélők maroknyi csapata küzd a túlélésért a jelenben, míg a Farkas a mutánsok kis csapatával a 70-es években próbálja megakadályozni a tragikus végkifejletet.

 

 

X-men – Apokalipszis (2016)

A több ezer éves En Sabah Nur nevű mutáns, aki valaha Egyiptom uralkodója volt felébred sírjában. Úgy látja hogy az emberiség rossz irányba halad, így át akarja venni a hatalmat, ehhez azonban segítségre lesz szüksége. Négy rendkívül erős mutánst vesz maga köré, így kezdődik a végső harc a mutánsok közt az emberiség jövőjéért.

 

 

 

Logan – Farkas (2017)

2029-ben járunk, 25 éve nem születtek mutánsok. Fajuk egyik utolsó tagjaként Logan Új-Mexikóban bujkál és sofőrként dolgozik. Vele együtt bújkál a mutánskereső képességekkel endelkező Caliban. Együtt vigyáznak Xavier professzorra akit betegség kínoz és képtelen irányítani képességét. Logant egy ismeretlen nő keresi meg aki arra kéri, hogy vigye el a 11 éves mutáns génekkel rendelkező lányát Észak-Dakotába.

 

 

Fotók: Marvel

Pin It on Pinterest

Share This