Összefoglaljuk az Apple őszi bejelentéseit - Vibes
Oldal kiválasztása

iPhone 8, iPhone X, új Apple TV és Watch is érkezik

Mint minden szeptemberben, az Apple szokásához híven most is kiadott egy rakás új terméket, ebben a cikkben ezeket vesszük sorba. Bemutatták az új csúcs iPhone-t az iPhone X-et, emellé jön az iPhone 8 és 8 Plus. Végre 4K képessé tették az Apple TV-t és az új Apple Watch-ot köszönthetjük amelyet immár sim kártyával is elláttak.

iPhone X

Az Apple új zászlóshajója okostelefonok terén. Teljesen megújult dizájnt kapott, mostanság nagyot mennek a káva nélküli kijelzők, végre az almás cég is beugrott a trendbe. A kijelző egyébként 5,8 hüvelykes OLED “Super Retina” kijelző 2436 x 1125 pixeles felbontással és HDR támogatással. A home gombot az iPhone-ok történetében először elhagyták és szinte teljesen gesztusvezéreltté tették a telefont. Hogy oldom fel a telefont? Merülhet fel a kérdés jogosan. Az előlap nem csak a kijelzőt tartalmazza, ez elég szembetűnő igazából, mivel a kijelző tetejéből lecsíptek egy darabot és egy új kamerarendszert helyeztek el. A telefon felemelésekor ez a kamerarendszer felismeri az arcunkat és nekünk már csak egy felfelé irányuló mozdulatot kell tennünk a kijelzőn a feloldáshoz. Nem tudom mennyire jó megoldás az, hogy a TouchID-t kihagyták a készülékből, sok iparági pletykáról lehetett hallani év elején, miszerint a cég próbált ultrahangos ujjlenyomatleolvasót tenni a kijelző alá, azonban ez nem működött az elvárt hatásfokkal, az előlapról pedig mindent száműzni szerettek volna, így kompromisszumot kellett kötni. Mindenesetre megvárjuk az első tartós teszteket, hogy megtudjuk mekkora változást okoz ez a napi felhasználásban.

Teljesen új kamerarendszert kapott a telefon, két 12 megapixeles hátlapi kamera és portfé móddal ellátott előlapi kamera kapott helyet a telefonban. Végre vezeték nélkül is tölthetjük a telefonunk, az Apple szokásaitól eltérve az Androidos telefonokból már jól ismert Qi szabványú töltőkkel tölthetjük telefonjainkat. Ezzel együtt egy új AirPower nevű vezetéknélküli töltőt is láthattunk, mellyel egyszerre több Apple készüléket is tölthetünk. Az iPhoneokra eddig sem mondhattuk, hogy lassúak lennének, de az új generációval új processzor is érkezett. A11 Bionic névre hallgat és egy 6-magos bivalyerős központi egységet takar.

Az iPhone X két színben érkezik: Asztroszürke és ezüst, tárhelyek tekintetében is két variáns érkezik, az egyik 64 GB a másik 256 GB tárhellyel rendelkezik. Az előbbi 999 USD áron, az utóbbi pedig 1149 USD áron érkezik novemberben az első vásárlókhoz

 

 

iPhone 8 és 8 Plus

 

iPhone 8 okostelefon

 

A csúcskészülék mellett megkapjuk az iPhone 7 és 7 Plus frissített változatait is, ezúttal egy egész verziót ugorva iPhone 8 és 8 Plus néven. A design szinte ugyanaz, csak a színek változtak és a hátlap már üvegből készült, mivel ezek a készülékek is megkapták a vezeték nélküli töltés lehetőségét. Ugyanúgy A11-es processzorokkal érkeznek, mint az iPhone X. Az iPhone 8 kezdőára 699 USD, az iPhone 8 Plus kezdőára 799 USD.

 

 

Apple Watch Series 3

 

Apple Watch 3 okosóra

 

Új verziót mutattak be az Apple okosórájából is. A legnagyobb újítás az LTE jelenléte magában az órában és hogy ez mit jelent? Már nem kell az iPhone-odhoz csatlakoztatnod az órát, hogy hívást indíts, vagy iMessage-t küldj, vagy hogy Apple Music-on keresztül zenét streamelj. Gyakorlatilag egy minitelefonná vált a Watch. A nem LTE képes verzió 329 USD, az LTE verzió pedig 399 USD-s áron lesz elérhető szeptember 22-től.

 

 

Apple TV 4K

 

Apple TV 4K

 

Rég megérett már a frissítésre az Apple házi médiacentere. Végre megkapta a támogatást 4K HDR tartalmak kezeléséhez és lejátszásához, így már teljes értékű tagja lehet az otthoni Apple ökoszisztémáknak. Gyorsabb processzort is kapott a készülék, így a laggolás sem lesz probléma. Ami még újdonság, hogy az Apple áruházában minden HD tartalmat díjmentesen 4K-ra cserél, így azonnal élvezhetjük az extra pixelek nyújtotta előnyöket.

 

 

Fotók: Apple

Pin It on Pinterest

Share This