Ráncfelvarrást kap a Mercedes S-osztály - Vibes
Oldal kiválasztása

A szedánok után a coupé verzión is frissítenek

Miután az S-osztály már megkapta a szokásos Mercedes ráncfelvarrást, most a kétajtós változatok is újabb megjelenést kapnak. Az “alapmodel” S560, az S63 és S65 új külsejét a frankfurti autóshown tekinthette meg először a nagyközönség. Mindhárom variánsból készítettek egy coupé és egy cabrió változatot is, így összesen hat új autót találhatunk a Mercedes palettáján. A motorokon és a felszereltségen nem sokat változtattak túl sokat, így az újítások majdnem kizárólag csak a külsőségekre vonatkoznak.

Az S560-as ugyanazt a 4 literes turbós V8-ast kapja, mint amit eddig, csak a neve változott 500-ról 560-ra. Az S63 esetében már komolyabb a változás az 5 és fél literes motort 4 literesre cserélik, azonban ez nemhogy csökkenést mutatna, hanem 23 lóerős többletet jelent. Az S65 az eddigi hasonló csúcskategóriás Mercedesekből ismert V12-es 621 lovas motort kapja.

A legszembetűnőbb a modelek esetében az első és hátsó lökhárítók cseréje, valamint az AMG modellek új Panamericana fantázianevű hűtőmaszkja. Természetesen az autók a csúcstechnológiát képviselik vezetéstámogatási szempontból is így felszerelték őket sávtartó automatikával, automatikus sávváltásra is képesek, holttérasszisztens, kanyarodást segítő automatika is helyet kapott, de még hosszasan sorolhatnánk, amennyi önvezető funkció ma egy autóba zsúfolható azt ezek a modelek megkapták.

Árakról még nincs információ, azonban még idén a kereskedésekbe kerülnek “mid-2018” alnéven találhatjuk majd meg őket. Addig is nézd meg a galériánkat.

Fotók: Mercedes-Benz

Pin It on Pinterest

Share This