Volvo XC40 - A legkisebb skandináv SUV - Vibes
Oldal kiválasztása

Új vizekre evez a Volvo

Megérkezett a Volvo SUV családjának legkisebb tagja. Az XC90 és XC60 után hasonló designra építő kompakt SUV is jön a svédektől, így állítva ellenfelet az Audi Q2-nek és a hamarosan érkező BMW X2-nek. Külsőre az autó ugyanazt a modern formatervet viszi tovább amit az elmúlt évek Volvoi esetében már megszokhattunk, éles vonalú LED lámpák, hasonlóan éles lökhárítók és oldalvonalak melyeket a jól ismert vertikális féklámpa zár keretbe. Különlegesség, hogy az autó tetejét kérhetjük az az autó többi részétől eltérő színben is.

 

XC40

 

A beltér esetén is rengeteg hasonlóság vélhetünk felfedezni. Klasszik skandináv design, fém bőr és műanyag jó aránnyal kiegyensúlyozott hármasa, valamint a két masszív kijelző teszi letisztulttá a SUV belső terét. A cég mérnökei rendkívüli hangsúlyt helyeztek a dizájn mellett a mindennapi hasznosságra is, így például az ajtók tároló rekeszei elég nagyok akár egy laptop számára is, a karfa alatt vezetéknélküli telefontöltő található, a hangrendszer mélynyomója pedig egészen a műszerfal elején a szélvédő mögött helyezkedik el, így helyet felszabadítva az utastérben.

 

xc40 beltér

 

Induláskor öt motorvariáció közül választhatunk majd, két dízel és három benzines erőforrás áll majd rendelkezésre. A dízelek 150 és 190, míg a benzines motorok 156, 190 és 247 lóerőt képesek leadni. Alapesetben automataváltóval szerelik az XC40-et, de elérhetőek manuális változatok is. Később érkezik a Volvo 3 hengeres ultratakarékos motorja, valamint az erre épülő plug-in híbrid verzió is.

 

XC40 terepjáró Volvo suv Volvo XC40 terepjáró

 

Fotók: Volvo

Pin It on Pinterest

Share This